Προγράμματα για 80.000 θέσεις εργασίας και για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Προγράμματα για 80.000 θέσεις εργασίας και για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Την υλοποίηση δέκα νέων προγραμμάτων που θα δημιουργήσουν περισσότερες από 80.000 θέσεις εργασίας εξαγγέλλει μέσω της συνέντευξής του στο ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της «Εφημερίδας των Συντακών» ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου έγκειται στην υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων για μακροχρόνια ανέργους και νέους πτυχιούχους, σε κλάδους όπως η μεταποίηση/βιομηχανία, ο αγρο-διατροφικός τομέας και οι νέες τεχνολογίες.

Τα πρώτα προγράμματα που θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ αφορούν την Κοινωφελή Εργασία σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας για 30.436 θέσεις, καθώς και την απασχόληση 10.000 νέων επιστημόνων σε εξειδικευμένες δράσεις.

Ειδικότερα, την έναρξη του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας την προσδιόρισε για τις αρχές Ιουλίου, ώστε να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι προσλήψεις στους ΟΤΑ.

Ανακοινώνει επίσης 53 προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), προκειμένου να ενισχυθούν οι τομείς υγείας και ασφάλειας, ώστε να περιοριστούν οι παραβάσεις στους χώρους δουλειάς και τα εργατικά ατυχήματα.

Σημειώνει, δε, ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα έχουν δημιουργηθεί συνολικά 400.000 νέες θέσεις εργασίας και προβλέπει περαιτέρω μείωση της ανεργίας μέσα στο 2019, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για αύξηση του κατώτατου μισθού σημειώνοντας: «Πιστεύω ότι με τη λήξη του προγράμματος θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Ενώ σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για το μεγάλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και Περιφέρειες της χώρας, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε: «Το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 276 Δήμους και 13 Περιφέρειες της χώρας, θα είναι 8μηνης διάρκειας. Όπως αναφέραμε το πρόγραμμα απευθύνεται σε 30.436 θέσεις ανέργους. Εξ αυτών 5.000 άτομα θα τοποθετηθούν στις Περιφέρειες, 24.986 θα τοποθετηθούν σε 276 Δήμους και 450 σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας. Αρχές Ιουλίου αναμένεται η δημοσίευση της πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ».

Για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας προβλέπονται έξι (6) προσλήψεις, συγκεκριμένα:

1 ΤΕ Πληροφορικής

1 ΔΕ Οδηγών

4 Κοινωνικοί Επιμελητές/ Φροντιστές παιδιών

Οι 450 θέσεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας:

2018-06-20T09:32:16+00:00

Leave A Comment