Η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου για την Αναδοχή και Υιοθεσία.

Η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου για την Αναδοχή και Υιοθεσία.

«Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου περιμένουμε να ανοίξει το σύστημα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα Μητρώα για τα παιδιά, τους υποψήφιους γονείς, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τα ιδρύματα» δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη της η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου.

Η ίδια μία ημέρα μετά από συνάντηση εργασίας του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας, η κ. Θ. Φωτίου έκανε μία σύντομη περιγραφή της προόδου ανάπτυξης του πρόσφατου νομοθετήματος (Ν. 4538/2018) για την αναδοχή και την υιοθεσία, το οποίο και συνιστά δράση που αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Ο νόμος επιδιώκει να επιταχύνει θεαματικά τους χρόνους αναμονής ενός υποψήφιου ανάδοχου ή θετού ζευγαριού, ενώ εκτιμάται ότι η διάρκεια υλοποίησης όποιας ενέργειας θα είναι έξι με οκτώ μήνες, τηρουμένων των προβλεπομένων πολύ αυστηρών διαδικασιών.

Ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου, η βαθμιαία εξέλιξη του και η επιδιωκόμενη υλοποίηση του, αναμένεται να κλείσει μία ανοιχτή πληγή μέχρι σήμερα για όσους προσδοκούσαν στην απόκτηση ενός παιδιού, την ώρα μάλιστα που περίπου 2.500 παιδιά περιμένουν μέσα στα ιδρύματα.

Ακούστε παρακάτω μέρος της συνέντευξης της Αναπλ. Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Πηγή: Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 

2019-02-21T08:40:29+00:00

Leave A Comment